ORDU VAZİFE ŞEHİT AİLELERİ VE MALÜLLERİNE EŞİTLİK imza kampanyası

Kampanyayı başlatan rafet keleş
24.04.2024

ORDU VAZİFE ŞEHİT AİLELERİ VE MALÜLLERİNE EŞİTLİK

Devlet,tasarruf gereği olsa gerek,Vatani görevini yaparken operasyon haricindeki olaylar sebebiyle hayatını kaybeden veya sakat kalan askerlere TAZMİNAT vermemektedir.

Harp ve Vazife Malülleri Şehit-Gazi sayılmadıkları için sakatlanmaları ve ölmeleri halinde TAZMİNAT alamıyorlar,son hazırlanan taslakta bu mağduriyet giderilecekti,ama Devlet yine bu kişiler üzerinden tasarrufa giderek tasarıdan TAZMİNAT maddesini çıkarttı.

Harp ve Ordu Vazife Malülleri,Devlet için sakat kalan insanlardır,onlar üzerinden tasarrufa gidilmesi onları bir kere daha yaralıyor.Devletin bu yanlışından bir an önce dönüp,zaten yıllardır mağdur olan bu insanların mağduriyetlerini gidermesi için TAZMİNAT maddesini tekrar Taslağa dahil etmeli ve mağduriyetleri bir an önce gidermelidir.Terör saldırılarında hayatını kaybeden ve sakat kalanlara tanınan bu hak,Askerde kaza sonucu hayatını kaybeden ve sakat kalan insanlarada tanınmalıdır.

Zaten bu kişilere TAZMİNAT verilmemesi,Anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır.Devlet bir an önce bu yanlışından dönmeli,ZAMAN AŞIMI olmaksızın,TAZMİNAT hakkından yararlanamayan kişiler bu haktan derhal yararlandırılmalıdır.

TAZMİNAT MADDESİ TASLAĞA TEKRAR KONMALIDIR

1. mustafa genç 12.08.2014 12:54
    12.08.2014 12:54
    bu yanlıştan dönülmesini cani gönülden istiyorum