Gıda denetiminde tek ve asli yetkili olması gereken GIDA MÜHENDİSLERİNE en az 3000 kadro imza kampanyası

Kampanyayı başlatan handan
25.04.2024

GÜVENİLİR GIDA İÇİN GIDA MÜHENDİSİ İSTİHDAM EDİN!

Sayın Cumhurbaşkanımıza,Başbakanımıza,ilgili bakanlara ve tüm kamuoyunun dikkatine!

Son yıllarda gıda denetimlerinin nispeten artması, hileli üretim yapan firmaların teşhir edilmesi ve toplumun bu konuda bilinçlenmesi önemli gelişmelerdir. Ancak ülkemizde ruhsatlı yaklaşık 25 bin gıda üretim yeri ve yaklaşık 500 bin gıda tüketim ve satış yeri bulunmaktadır ve tüm bu işletmelerin denetimlerinden sorumlu Gıda,Tarım ve Hayvancılık bakanlığında yaklaşık 5 bin gıda denetçisi bulunmakta ve bunun sadece yaklaşık % 20 si GIDA MÜHENDİSİ olarak çalışmaktadır.

Bakanlık denetimlerde yetersiz kaldığı gibi mevcut denetimlerini de bu işin 4 yıl eğitimini almış GIDA MÜHENDİSLERİ yerine diğer meslek mensuplarını birkaç aylık eğitimle denetçi yaparak sürdürmektedir. Yıllardan beri yaşadığımız bu sıkıntının son bulmasını istiyor ve daha fazla uzman denetim ve gıda güvenliği için 2012-2013 atamalarında 3000 GIDA MÜHENDİSİ kadrosu açılmasını istiyoruz.

Saygılarımızla

NOT:İMZANIZI ATTIKTAN SONRA İMZANINIZIN GEÇERLİ OLMASI İÇİN MAİLİNİZDEN DE İMZANIZI ONAYLAMAYI UNUTMAYINN!

1. vahap helvacıoglu 20.01.2014 08:13
    20.01.2014 08:13
    Gıda denetiminde tek ve asli yetkili olması gereken GIDA MÜHENDİSLERİNE
  2. Bilal M. 13.02.2013 19:36
    13.02.2013 19:36
    ziraat mühendisleri 2600 mühendis alımında 1044 ziraat mühendisi alımını bile az buluyorlarmış. ziraatçiler 65 puanla bile atanabilirler iken bizler 85-90 puan arasında alıp hala sıra bekliyoruz. bu açgözlülük niye anlamadım doğrusu? :)
  3. sevgierol 08.02.2013 10:07
    08.02.2013 10:07
    gıda sahtekarlarının olduğu bir yerde onları denetlemek gida mühendisine düşmektedir. kadro haktır.