İĞNEADAYA TERMİK VE NÜKLEER SANTRAL İSTEMİYORUZ ! imza kampanyası
10,000
hedeflenen7,194
imzalayan32,198
görüntülenmeENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI SAYIN ALİ RIZA ALABOYUN;
Avrupa'nın ikinci büyük Longoz Ormanlarının bulunduğu, Sit Alanı kapsamında olan, Istranca dağları boyunca uzanan eşsiz doğası ile SAKLI BİR KENT ,İĞNEADA'YA hem NÜKLEER hem de TERMİK SANTRAL yapılmak isteniyor. Burada eşsiz bir doğa mevcut, dünyanın hiçbir yerinde olmayan böcek ve bitki çeşitleri bulunmaktadır. Sanrallerden sonra burada yaşam tamamen bitmiş olacak, bu bir doğa katliamıdır. Bunu durdurmak sizlerin ellerinde. Trakya halkı olarak ne NÜKLEER ne de TERMİK SANTRAL istemiyoruz...!!! Gereğinin yapılmasını arz ederim.
Saygılarımla.
İĞNEADA'YA İKİ SANRAL BİRDEN YAPILMAK İSTENİYOR, BU TÜM TRAKYA'YI ÖLÜME MAHKUM ETMEK DEMEKTİR...'BUNA DUR DEMEK İÇİN SEN DE BİR İMZA VER...!!!
BALIĞIMIZI, SUYUMUZU VE LONGOZUMUZU KORUYALIM''
DEMİRKÖY'ÜN İĞNEADA BELDESİNDE DÜZENLENEN TOPLANTININ SONUÇ BİLDİRGESİ
İğneada Doğal Ekosistemi Koruma ve Bölgesel Yaşamı Destekleme Derneği (İDE) tarafından Demirköy'e bağlı İğneada Beldesi'nde düzenlenen ''Balığımızı, suyumuzu, longozumuzu koruyalım'' konulu toplantının sonuç bildirgesi açıklandı. TEMA Vakfı Genel Müdürü Dr. Uygar Özesmi, Prof. Dr. Mustafa Sarı, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Prof. Dr. Bayram Öztürk ve Doç. Dr. Kenan Ok İDE Başkanı Orhan Uyanık ve SS Limanköy Balıkçı Kooperatif Başkanı İbrahim Metin'in katılımıyla 3-4 Kasımda yapılan toplantıda, İSKİ tarafından yöredeki su kaynaklarından İstanbul'a su sağlanmasının etkileri tartışıldı.
Toplantının yayımlanan sonuç bildirgesinde yer verilen bazı konular şöyle:
-Akarsuların ve longoz sularının denizle karıştığı alanların, balıkların üremesi, beslenmesi ve balıkçılık verimi açısından vazgeçilmez olduğu bilimsel bir gerçektir.
-2500 hektar alanı kaplayan İğneada longozları, bu güne kadar yapılan araştırmalara göre, 27 tür ağaç ve ağaççık, 4'ü endemik olmak üzere toplam 671 tür bitki, 221 tür kuş, 50 tür memeli, 35 tür sürüngen, 310 tür böcek, 30 tür tatlı su balığı ve 20 tür ekonomik değeri olan deniz balığı türünün yaşam alanıdır.
-Bölgede mantar ve hoş kokulu bitkilerin işlenmesi, arıcılık, konservecilik gibi doğayla dost geçim kaynaklarının geliştirilmesi için gerekli altyapı çalışmalarının başlatılması ve teşviklerin verilmesi gerekmektedir.
-İğneada longozlarındaki akarsular üzerindeki tehdit, milyonlarca yıldır buradaki farklı ekosistemlerde varlığını sürdüren zengin, canlı yaşamla birlikte balıkçılığı ve bölge halkına yeni bir geçim kaynağı sağlayacak olan ekoturizmin gelişmesini de tehdit etmektedir.
-Tarım, sanayi ve kentleşme plansızlığı yüzünden Trakya'da akarsular ve yer altı rezervleri tükenmektedir. -Bölgede kum ve güneşi dışlamayan ekoturizm faaliyetlerinin teşvik edilerek geliştirilmesi, doğal kaynakların korunması, hem yöre ekonomisinin canlanması hem de gelecek kuşaklara bu değerli mirasın devredilmesi açısından önemlidir.
HANİFE ORAL
(Kampanya, Santraller 'in kurulmasına engel oluncaya kadar devam edecektir.... )
Haberler
-
17.10.2015 08:06
http://www.cnnturk.com/turkiye/igneadaya-termik-santral-yapilmasi-hukuka-aykiri -
17.10.2015 07:57
https://www.youtube.com/watch?v=B86O_ipdojM -
17.10.2015 07:56
https://www.youtube.com/watch?v=3p1bID0J88g -
${item.date}
${ item.title }
Yorumlar 2556