KAMUDA ÇALIŞAN VE MEMUR OLMAK İSTEYEN ÜNİVERSİTE MEZUNU İŞÇİLER PETITION
Target : 1.000
       Share       Tweet       Send       Other

SAYIN YETKİLİ;
Bilindiği üzere kamu kurum ve kuruluşlarında işçi, memur ve sözleşmeli memur statüsünde personelle işler yürütülmektedir. Memur ve sözleşmeli memur statüsünde değerlendirilenler unvanlarını kullanmakta ve çalıştıkları yerlerde şef, müdür, müdür yardımcısı gibi makamlarda bulunmaktadırlar. Buna karşın işçi statüsünde değerlendirilenler ise terfi ve görevde yükselme gibi özlük haklarından faydalanamamaktadırlar.
Üniversite mezunu olmamıza rağmen işçi statüsünde olduğumuzdan dolayı çalıştığımız kurum bizi istediği yerde ve pozisyonda işçi olarak çalıştırmakta bununla birlikte memur ve sözleşmeli memur personeller ise meslek ve unvanının gereği olan müdürlüklerde ve pozisyonlarda çalışmaktadırlar. Üniversite mezunu işçiler olarak tayin, nakil, geçici görev gibi özlük haklarından faydalanamadığımız gibi mesleğimiz konusundaki toplantılara, seminerlere, eğitimlere yalnızca işçi olduğumuzdan dolayı katılamamaktayız. Bu tip organizasyonlara katılma taleplerimiz memur olmadığımızdan dolayı kurum tarafından reddedilmektedir.
Biz üniversite mezunu işçiler arasında, başka bir kuruma tayin ve atama durumu olmadığından anne ve babalarından, eşlerinden ve çocuklarından ayrı yaşayanlar bulunmaktadır.
Bugüne kadar verilen her türlü görevi layıkıyla yerine getiren üniversite mezunu işçilere, bugünlerde gündemde olan sözleşmeli memurların memurluğa geçirilmesi ile ilgili yasa tasarısı ile hak ettikleri memur kadrolarının verilmesini ümit etmekteyiz. Böylelikle yapılan haksızlık uzun bir aradan sonra düzeltilmiş ve aynı eğitimi almış ve aynı işi yapan personeller arasındaki farklılıklar da kalkmış olacaktır. Üniversite mezunu işçiler olarak, gerekli düzenlemelerin yapılarak memur kadrosuna geçmemiz ve mağduriyetimizin giderilmesi hususunu bilgilerinize arz ederim.

www.universiteliisciler.com

17931 views
Petition wall
Add news, updates, announcements to wall !
You can upload image

* JPG, PNG, GIF, BMP please
You can add video

* YouTube, Vimeo and similar links please.
Signature map
Most liked  .  New
Signatures
Recently signatures are shown above
Sign this petition »
KAMUDA ÇALIŞAN VE MEMUR OLMAK İSTEYEN ÜNİVERSİTE MEZUNU İŞÇİLER petition
Petition start date : 23.08.2012
Petition ID: 301

Featured petitions

Institutional Support Associations, organizations, clubs, companies, foundations and all institutions!
This is effective for your organization. Start your petition and get supporters. Click here to start now.
Institutional Support