Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /var/www/vhosts/imzakampanyam.com/httpdocs/v3/inc/ayar.php on line 60
 AYASOFYA İBADETE AÇILSIN İmza Kampanyası
imzakampanyam
AYASOFYA İBADETE AÇILSIN imza kampanyası

İMZALAYANLAR

GÖRÜNTÜLENME

HEDEFLENEN İMZA

Kampanyayı başlatan Ömer Faruk Gültekin
Sayın Cumhurbaşkanım, Ayasofya önceden ibadet mekanıydı ama çeşitli sebeplerden dolayı malumunuz ki, müze haline getirildi. İbadete açılması meselesi uzun yıllardır konuşuluyor ama hiç bir gelişme kaydedilemedi. Fatih Sultan Mehmet Han'ın da bu konu üzerine beratı var. Biz de vatandaş olarak Ayasofya'nın artık ibadete açılmasını ve Fatih Sultan Mehmet Han'ın vasiyetinin yerine getirilmesini istiyoruz.

FATİH SULTAN MEHMET HÂN'IN AYASOFYA VASİYETİ

“İşte bu benim Ayasofya Vakfiyem, dolayısıyla kim bu Ayasofya’yı camiye dönüştüren vakfiyemi değiştirirse, bir maddesini tebdil ederse onu iptal veya tedile koşarsa, fasit veya fasık bir teville veya herhangi bir dalavereyle Ayasofya Camisi’nin vakıf hükmünü yürürlükten kaldırmaya kastederlerse, aslını değiştirir, füruuna itiraz eder ve bunları yapanlara yol gösterirlerse ve hatta yardım ederlerse ve kanunsuz olarak onda tasarruf yapmaya kalkarlar, camilikten çıkarırlar ve sahte evrak düzenleyerek, mütevellilik hakkı gibi şeyler ister yahut onu kendi batıl defterlerine kaydederler veya yalandan kendi hesaplarına geçirirlerse ifade ediyorum ki huzurunuzda, en büyük haram işlemiş ve günahları kazanmış olurlar.

Bu sebeple, bu vakfiyeyi kim değiştirirse;

Allâh’ın, Peygamber’in, meleklerin, bütün yöneticilerin ve dahi bütün Müslümanların ebediyen LANETİ ONUN VE ONLARIN ÜZERİNE OLSUN, azapları hafiflemesin onların, haşr gününde yüzlerine bakılmasın.

Kim bunları işittikten sonra hala bu değiştirme işine devam ederse, günahı onu değiştirene ait olacaktır.

Allâh’ın azabı onlaradır.

Allâh işitendir, bilendir.

(Fatih Sultan Mehmed Han / 1 Haziran 1453)

Resim yükleyebilirsinVideo ekleyebilirsin

GÖNDER

* JPG, PNG, GIF, BMP geçerlidir.
* YouTube, İzlesene, Vimeo önerilir.

İmza haritası

Türkiye: 2.387 imza     Dünya: 165 imza

Devamını göster

1049 yorum

Sen de bir şeyleri düzeltmek mi istiyorsun ?

Bunun için hemen bir kampanya başlat. Dünyanın her yerinden destekçiler kazan, tüm destekçilerin ile iletişim halinde ol ve amacına ulaş!

İmza kampanyası başlat Kampanyalar