Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /var/www/vhosts/imzakampanyam.com/httpdocs/v3/inc/ayar.php on line 60
 yerel yönetimlere yerel yönetimler mezunları atansın SESSIZ KALMAYALIM İmza Kampanyası
imzakampanyam
yerel yönetimlere yerel yönetimler mezunları atansın SESSIZ KALMAYALIM imza kampanyası

İMZALAYANLAR

GÖRÜNTÜLENME

Kampanyayı başlatan aycan

Bizler Devletin kamu personeli olmak için eğitim verdiği tek bölüm olduğu halde kamuda çalıştırmak için bütün yolları kapadığı Yerel Yönetimler mezunlarıyız. Tamamen kamu personeli olmak için eğitim alıyoruz ve tamamen kamu kurumlarında staj yapıyoruz.

Bu şekilde eğitildikten sonra önümüzde kamuda istihdam olabilmek adına 2 yol var.

Bunlar, sözleşmeli personel ve kadrolu personel.

Ancak sözleşmeli olarak çalışabilmek için 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nda ve diğer kanunlarda bizim adımıza yönelik herhangi bir ifade ve ayrıcalık geçmemekte. Yerel yönetimlerde yerel yönetimler mezunu çalışamamakta. Diğer taraftan KPSS ile olan merkezi alımlarda, Mahalli İdarelerin personel alımı kapatıldı. Zaten 2012 KPSS'de, 2 yıllık süreçte toplamda bizim için rekor olan 87 kadro verildi. Henüz yeni yapılmış olan KPSS 2014'de ise kasım atamasında hiç kadro verilmedi. 2010-2014 arası 2 KPSS sınavı yapılmış olmasına rağmen verilen 4 yıllık toplam kadro 200 bile değildir. KPSS ye 1 yıl gece gündüz çalışıp 80 -90 puan aldığımız halde atama olmadığı için puanlarımız boşa gidiyor.

Yani anlaşılacağı üzere devlet kamu personeli olmak için yetiştirip kamunun kapılarını bize her türlü kapatıyor. Özelde çalışma alanımız olmadığı için iş bulan ancak fabrikalarda vasıfsız işçi olarak çalışabiliyor ki çoğumuz işsiziz.

Devletin üniversitesinde açılan ve kamuya-yerel yönetimlere kaliteli, bilgili, uzman personel yetiştirmesi için eğitilen bu bölümden her yıl 5650 kişi mezun oluyor. Hem de 1980'li yıllardan beridir. Ayrıca şuan 100 üzerinde üniversitede bu bölüm öğrenci yetiştirmeye devam ediyor. Bölümden istihdam sağlanmadığı için her yıl mağdur sayımıza yeni mezunlarda ekleniyor.

Mecliste 3 adet soru önergemiz bulunmakta ve malesef cevaplandırılmadı

Bize yapılan bu haksızlığın son bulmasını, merkezi atamalardaki kadroların daha hakkaniyetli dağıtılarak bütün kamu kurum ve kuruluşlarda çalışabileceğimiz şekilde yeniden düzenlenmesini talep ediyor Nisan ayında en azından 500 kadronun 3185 nitelik kodlu bizlere ayrılmasını talep ediyoruz.

Resim yükleyebilirsinVideo ekleyebilirsin

GÖNDER

* JPG, PNG, GIF, BMP geçerlidir.
* YouTube, İzlesene, Vimeo önerilir.

İmza haritası

Türkiye: 1.809 imza     Dünya: 12 imza

Devamını göster

474 yorum

Sen de bir şeyleri düzeltmek mi istiyorsun ?

Bunun için hemen bir kampanya başlat. Dünyanın her yerinden destekçiler kazan, tüm destekçilerin ile iletişim halinde ol ve amacına ulaş!

İmza kampanyası başlat Kampanyalar