SGK VE VERGİ BORÇLARI AF EDİLSİN imza kampanyası

Kampanyayı başlatan hüseyin uğurel
24.04.2024

SGK VE VERGİ BORÇLARI AF EDİLSİN

Ekonomiye ve iş dünyasına sağlanan destek ve ekonomi paketlerinin vergi ve SGK barışıyla taçlandırılması gerekiyor.

Özellikle son yıllarda koronavirüsü pandemisi, Rusya Uçak Krizi, 15 Temmuz Hain darbe Girişimi, Rahip Brunson krizi gibi nedenlere bağlı olarak ekonomide yaşanan olumsuzlukların da iş insanlarını, şirketleri ve tüm vatandaşlarımızı olumsuz etkilediğini görmekteyiz.

Sayın Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak daha önce yaptığı açıklamalarda, vergi affıyla ilgili çıkan Haberlerin gerçekleri yansıtmadığını vergi affı yapılmayacağını, yapılandırmalar ve sıkıntıda olanlara destek verileceğini fakat vergi affının gündemde olmadığını söylemişti.Esasında bugüne kadar yapılan düzenlemelerin büyük bölümünde zaten bir af olmadı, sadece ödeme kolaylığı sağlayacak yapılandırmalar getirildi. Ayrıca yapılandırma dışında matrah artırımı, kasa affı, stok affı, Kayıtlarda yer aldığı halde işletmede mevcut olmayan malların gayrisafi kar oranı eklenmek suretiyle fatura kesilerek kayıtlara alınması gibi düzenlemelerle kamu alacakları yapılandırıldı.

Aynı şekilde Maliye, Gümrük, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı SGK, İŞKUR gibi tüm kamu kurumlarının alacaklarının ve idari para cezalarının da yapılandırılması ile birlikte kamu kurumlarında ciddi bir tahsilat yapılmıştı.

Şimdi, ekonomiye ve iş dünyasına sağlanan destek ve ekonomi paketlerinin vergi ve SGK barışıyla taçlandırılması gerekiyor.

1. Alaaddin Altınışık 10.02.2021 10:22
    10.02.2021 10:22
    İnsanı yaşat ki devlet yaşasın...
  2. Nejat ozkan 06.12.2020 22:19