Çevre

Şeref TEZER Sokagi

Bugun hakka yürüyen semtimizin değerli büyüğü,iyilik timsali ve hayırsever abimiz onuruna yaşamış olduğu sokağa isminin verilmesi ile ilgili değerli katkılarınızı ve desteğinizi bekliyoruz.

Kaz dağındaki ağaçlar kesilmesin

Kaz dağında ağaçlar kesilevek doğaya sahip çıkalım ağaçlaın kesilmesine engel olalım

İmzala

Ağaçlar Gereğinden fazla Kesilmesin!

Ağaçlar gereğinden fazla kesilmesin,kesilen ağaçların yerine fidan dikilsin!Yaşamak istiyoruz!Gelecek nesle bir armağan bırakmak istiyoruz!Yaşamak için imzala ve destek ver!

Hayvanat Bahçesi Kültürpark'a Taşınsın

İzmir Sasalı'ya taşınan hayvanat bahçesine mesafe ve ulaşım zorluğu sebebiyle çocuklarını götüremeyen aileler için baslatılmış bir kampanyadır. Küçük yaşta hayvan sevgisini kazanamayan ve sevgisiz büyüyen çocuklar ileride büyük sorunlar yaşar

İmzala

Gaziantep TOKİ renkli evler haksız aidat talebi

Haziran ayında taşındığımız TOKİ Gaziantep renkli evlerde hiç bir hizmet alamadan her ay gereksiz bir şekilde 130 aidat toplanıyor site içerisinde gözle görülür hiç bir iyileştirme yok ağaçlar kurudu çimler kurudu 3 ay oldu halen asansörler çalışmıyor bina temizliğini hane sahipleri kendileri yapıyor sadece taşındıktan bir bucuk ay sonra çöp toplanmaya başladilar ve halet tek icraat bu bu soyguna dur dermisin?

İmzala

Dörtyol mevki Ölüm kavşağına dur deyin.

Konya ili Hüyük ilçesi İmrenler Mahallesi girişi Dört yol ağzı diye bilenen ölüm kavşağına sinyalizasyon yapılmasını istiyoruz. Lütfen kampanyamıza destek olun. Güçlü bir sesle gerekli makamlara ulaşalım.

İsrafa dur de

İnsanların çoğu yemek ve suyu israf ediyor bu da geleceğin suyunu tüketiyor.ARTIK SESSİZ KALMA BUNA BİR DUR DE İSRAFA HAYIR!

Çorum Kırkdilim yolu

Çorum Kırkdilim yolu bayram süresince açık kalsın

Adalar’da faytonu istiyoruz

Aşağıdaki manifestomuzu imzaya açıyoruz. MANİFESTO-Faytonu İstiyoruz Platformu, Adalar’ın tarihsel sosyo-kültürünün önemli öğelerinden biri olan FAYTONA EVET diyen herkese açık bir platformdur. -Tarihi, kültürü ve doğası ile dünyada eşi olmayan Adalar’ı korumak için en uygun ulaşım aracı faytonlardır. FAYTON KALIRSA HELİPORT GELMEZ. Ancak faytonla Adalar’ın yavaş şehir özelliğini koruyabiliriz. Fayton, Adalar’ın tarihi, doğal ve arkeolojik SİT değerini koruyan bir sigortadır. -Faytonlar atları özgürleştirmek gerekçesiyle kaldırıldı. Oysa gelinen noktada İBB tarafından satın alınan atların Adalar dışında koşulları meçhul yerlere gönderildiğini görüyoruz. Büyükada’da aylardır yetersiz koşullarda, hareketsiz tutulan İBB denetimindeki atlar, her gün ölüyorlar. 500 ila 700 atın öldüğüne dair iddialara karşın İBB sessizliğini korumaktadır. Biz ATLARI KORUMAK İÇİN faytonu istiyoruz. -Faytonları kaldırma sürecinde İBB ile devlet güçlerinin mükemmel işbirliğine tanık olduk. Bu işbirliği faytonların denetimi için yapılsaydı ve yetkililer görevlerini yerine getirselerdi Adalar’da bir fayton sorunu olmazdı. Nitekim İBB tarafından yapılan Ulaşım Çalıştay’ında yetkililerin sonradan ilan ettiğinin aksine faytonların denetlenerek devamı yönünde karar alınmıştır. ISLAH EDİLEN BİR FAYTON SİSTEMİ ile faytonla ilişkilendirilen tüm sorunların çözüleceğine inanıyoruz. -Faytonların  kaldırılarak yerlerine farklı ulaşım araçlarının getirilmesi, Kültür Bakanlığı tarafından 1984 yılında alınan Adalar’ı SİT alanı ilan eden karara aykırıdır. Adalar’ın tek yasal ulaşım aracı halen faytondur. Dolayısıyla İBB bu fiili ile suç işlemiştir. Bu çerçevede Adalar’ın SİT statüsünün kaldırılmasına yönelik çalışmalar olduğu bilgimiz dahilindedir. Faytonları koruyarak Adalar’ın SİT STATÜSÜNÜ DE  KORUMAYI amaçlıyoruz. -Konuyu değerli bulan herkesi Adalar’ın eşsiz tarihi, kültürel, doğal özelliklerinin şehirleşmeye yenik düşmemesi için FAYTONLARI SAVUNMAYA çağırıyoruz. FAYTONU İSTİYORUZ PLATFORMU