Eğitim

FİNALLER ONLİNE OLSUN

Çin'de başlayıp tüm dünyaya yayılan virüs, bizi bu süreçte pek çok önlem almaya itti. Maske ve dezenfektan kullanımı, kalabalık ortamlardan kaçınma gibi davranışlar bireylerin uygulaması gereken kişisel sorumluluklardır. Kurumlar için ise bu, bireylerin sağlığı için bazı kararlar almak şeklindedir.Örneğin çok önemli görüşmeler yüz yüze yapılmaktansa daha güvenli olan evden online olarak yapılır. Bu, o kurumun uygulaması gereken bir sorumluluktur.Böyle bir süreçte üniversiteler genelde online olmakla beraber, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi finalleri yüz yüze yapacağını açıkladı. Kısa bir süre için ev ayarlamaya çalışan öğrencileri kalabalık otobüsler de bir tehlike olarak bekliyor olacak. Böyle olağanüstü bir halde, büyük bir tehlikeyi göze almak yerine finallerin de online olması için imza topluyoruz.

Seçmeli Alan Derslerinin Açılması

Seçmeli alan derslerinin açılması için imza topluyoruz.İç mimarlık öğrencileri olarak bölüm eğitimi almadan bu dönemi geçirmek istemeyenler destek olsun.Seçmelileri hep beraber açalım arkadaşlar.

Eba Kapatılsın

Bingöl üniversitesi Harç parası alınmaması

Bingöl üniversitesi uzaktan eğitim döneminde harç ücretlerinin alınmaması

Fırat Üniversitesi harç parası alınmaması @yekta_sarac

Fırat Üniversitesi öğrencilerinden harç parası alınmaması ve 2020 bahar ve yaz okulunda alınan harçların iade edilmesini talep ediyoruz.

İmzala

Engelli bakımı ve rehabilitasyon programı öğrencileri proje ödevi istiyor

Engelli bakımı ve rehabilitasyon programı öğrencileri olarak mezun durumda olan öğrenciler adına proje ödevi verilmesini istiyoruz pandemi (salgın hastalık) nedeniyle özel eğitim bakım merkezleri stajer kabul edilmiyor (covid19) sebep gösteriyorlar bizde mezun olamıyoruz yardım ve desteklerinizi bekliyoruz, teşekkürler.

2. İl dışı 2020

Milli Eğitim Bakanlığının 6-10 Ağustos arası gerçekleştirdiği öğretmenlerin il dışı yer değiştirme atamalarında sınırlı sayıda açılan il dışı kontenjanlar sebebiyle binlerce öğretmenin il dışı yer değiştirme isteği yerine getirilemedi. Bu yüzden il dışı yer değiştirememiş öğretmenler olarak bundan önce 2014, 2016 ve 2017 yıllarında olduğu gibi ikinci yer değiştirme hakkı istiyoruz.İl dışı yer değiştirme başvuruları için açılan kontenjanlar yıldan yıla azalmaktadır. 2018 yılında il dışına toplam 115.091 kontenjan açılırken bu sayı 2019 yılında 88.177’ye, 2020 yılında ise 74.756’ya düşmüştür. Atama sonrası 18.000 öğretmen yer değişikliği yapmamıştır çünkü çoğu branşın kontenjanında birçok il tercihe bile acilmamistır. bu atama sonrası 58.000 kontenjan açık kalmistir. bunun sebebi ise açılan kontenjanların ağırlıklı olarak zorunlu hizmet bölgeleri olmasıdır. Umutla il dışı yer değiştirmeyi bekleyen öğretmen kontenjan listesinde kendi memleketini dahi görememiştir. Uzun yıllar zorunlu hizmet bölgelerinde çalışıp hizmet puanı biriktiren birçok öğretmen bu yüzden tercih dahi yapamamıştır.Şu gün toplam öğretmen açığının 96.000 i aşkın oldugu soylenmektedir. Bizim için bir atama yapılması önünde bir engel yoktur.Ayrıca 19 Haziran 2020’de Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik de birçok öğretmenin mağdur olmasına neden olmuştur. Örneğin yıllardır zorunlu hizmet bölgelerinde puan biriktirmeye çalışan öğretmenler bir gecede dezavantajlı konuma düşmüştür. Bu bölgelerde doktora veya yüksek lisans yapma imkânı çok sınırlıyken daha merkezi konumda çalışıp doktora yapan öğretmen 90 puan, yüksek lisans yapan öğretmen 50 puan almıştır. Oysa bir öğretmen en zorlu bölgede dahi çalıştığında 1 yılda en fazla 30 puan alabilmektedir.Ayrıca sosyal medyadaki bazı iddialardan da anlaşılmaktadır ki bu sene mart ayında kapanan Destekleme ve Yetiştirme Kursları kimi okullarda haziran ayında kapatılarak yanlış hizmet puanı hesaplamasına neden olmuştur.İl dışı Ağustos atamasının ardından bizim kontenjan ve puandan sebep yaşadığımız mağduriyet giderilsin dememize rağmen mazeret atamasına takvim dışı düzenleme yapılmış il emri verilmiştir. İlçe emirleri de halen uygulanmaktadır.İlk atamada ise il dışı için yıllardır açılmayan çok istenilen bölgeler ve örnegin Antalya il merkezi gibi il merkezleri tercihe açılmıştır.Örnegin okul öncesi öğretmenimiz Batman merkezde yazacak okul bulamazken ilk atama ve özür grubuna Batman merkezde epeyce okul açılmıştır.29 yıllık coğrafya öğretmenimiz il dışından Antalya ya gidememiş ilk atama öğretmen Antalya ya gitmiştir.İl dışı tayin alamamış öğretmenler olarak normların güncellenerek ve tüm boş kontenjanların gösterilerek ikinci il dışı yer değiştirme başvurularının açılmasını istiyoruz. Ayrıca kontenjan listesine mazeret atamaları ve yönetici görevlendirmeleri sonucu oluşan boş normların eklenmesini talep ediyoruz. İkinci il dışı isteğimizin bakanlığa veya devletimize ek bir yük getirmeyeceği siz Sayın Bakanımızınn da bu meseleye olumlu yaklaşacağını düşünüyoruz.Saygılarımızla.18.09.20202.İldışı atama platformu öğretmenleri.

İmzala

Açıköğretim Tek Ders Sınavı Yapılsın!

Açıköğretim son sınıf öğrencisiyim tek ders yüzünden kaldım ve benim gibi binlerce öğrenci mağdur durumda bir senemiz daha heba olmadan acilen gereği yapılsın!!!

Uzaktan eğitimde zorlama olmasın

Malum ve alışılmadık bu süreçte üniversitelerde bazı hocaların aşırı zorlayıcı tavırlarını istemiyoruz

İmzala

MAKÜ Bucak teknoloji fakültesi binasının yapılmasını rica ederiz

Lutfen okul binamızın yapılmasi için imzalarınızla bize destek olun

Hamza harry editle

Hamza harry editlesin diye imza verin

İmzala

Kppss puanlari 60'a düşürülsün!

2020 de alim yapilacak P3,P93,P94 kppss puaninin 60 ' a dusurulmesini rica ediyorum.Binlerce kppss ogrencileri bu yuzden muzdarip bu konuda sizlerden yardiminizi bekliyoruz.

${ item.date }

${ item.name }