İnsan Hakları

İmzala

Muhammed'in engeline engel olanlara tepkini göster

Küçük Muhammed için belediye tarafından açılan ambulans yolunu vicdansız komşusunun şikayeti üzerine orman müdürlüğü tarafından kapatılan patika yolun tekrar açılıp Muhammed'in hastaneye ulaşması için destek ol... Muhammed'in sesi ol.

İmzala

"Topallar" yıkılsın Fransalı sınır dışı edilsin

Piskolojimi bozuyor

Fox tv kapatılsın

Pskolijimi etkiliyor

Growthmaxplustr

Growtmaxplustr den aldığım boy uzatma bitkisel çayının işe yaramadığını daha fazla insanı dolandırmamaları için

Okullarda namaz izni

Çoğu okullarda öğretmenler veya müdürler öğrencilerin namaz kilmasina izin vermiyor. Biz namaz kılan bir gençlik istiyoruz.

Dr Afiye Sıddıkiye Özgürlük

ABD'den Afiye Sıddıki'ye 86 Yıl Hapis!ABD'nin İslam kızı Afiye Sıddıki'yi dün 86 yıl hapse mahkûm etmesi İslam dünyasını ayağa kaldırdı. Birçok İslam ülkesinde bugün Cuma namazı sonrası gösteriler yapılması bekleniyor.24 Eylül 2010 Cuma 11:12ABD, Pakistanlı bilim insanı Afiye Sıddıki'yi 86 yıl hapse mahkum etti. Manhattan'daki ABD Bölge Mahkemesi'nde görülen davada 86 yıl hapse mahkum edilen 38 yaşındaki Afiye Sıddiki'nin Afganistan'da ele geçirdiği bir tüfekle 'Amerikalılara ölüm' diye bağırdıktan sonra Amerikalı yetkilileri vurmaya çalıştığı iddia edildi.Afiye Sıddıki'nin dosyasını yakından takip eden Pakistanlı Senatör Talha Mahmud Timeturk'e yaptığı açıklamada, dünyanın bu insanlık dışı uygulamaya son vermesi gerektiğini söyledi. Afiye konusunun başta İslam ülkeleri olmak üzere tüm dünya için utanç verici olduğu belirten Senatör Mahmud, suçsuzluğu ispatlanan bu kadının derhal salıverilmesi gerektiğini açıkladı.Afiye'nin annesi İsmet ve ablası Fevziye haber sonrası yıkıldı...Talha Mahmud, geçen yıl Afiye Sıddıki'yi New York'ta hücresinde ziyaret ettiğini belirtti. Sıddıki'nin sağlık durumun iyi olmadığını ifade eden Mahmud, bayan Sıddıki'nin kaldığı hücrenin kapısının demir parmaklıklardan oluştuğu ve bu hücrede olan tuvaletin ve banyonun herkes tarafından göründüğünü vurguladı.Dr. Afiye Sıddıki'nin tutuklanmadan önceki ve sonraki resmi...Afiye Sıddıki'nin Kur'an-ı Kerim hafızı olduğunu ve hücresinde günü sık sık Kur'an okuyarak geçirdiğini söyleyen Talha Mahmud, Amerikan askerlerinin Sıddıki'ye yaptıkları işkencenin birinde ona ya Kur'an-ı Kerim'e basıp tuvalete gidersin ya da seni çırıl çıplak yaparız dediklerini bildirdi.AFİYE'Yİ KURTARMAK ÜMMETE FARZDIRSuudi Arabistanlı, Pakistanlı, Kuveytli ve Mısırlı bir grup âlim 2003 yılından beri ABD'nin elinde esir bulunan Pakistan asıllı bayan Dr. Afiye Sıddıki'nin kurtarılmasının ümmetin her ferdine farz olduğu yönünde fetva verdi. Söz konusu İslam âlimleri aynı zamanda ABD'yi gayri hukuki uygulamalarından dolayı kınadı.Suudi Arabistan'ın Mekke şehrinde bulunan Ummu'l Kura Üniversitesi'nden bir heyetin verdiği fetvada, Dr. Afiyet Sıddıki'nin kurtarılmasının ümmetinin yöneticileri ve ileri gelenleri başta olmak üzere herkese farz olduğunu açıkladı.Afiye çocukları ile birlikte...Pakistan'ın ünlü fetva konseyi Daru'l Ulum'dan Prof. Dr. Taki Osmani başta olmak üzere bir heyetin yayımladığı ortak fetvada, "Gayri-Müslimlerin elinde esir olan Müslüman bir bayanın kurtarılması tüm Müslümanların üzerine farzdır. Her Müslüman İslam'ın caiz gördüğü ölçüler çerçevesinde esir bayanın kurtarılması için elinden gelen çabayı sarf etmelidir" denildi.Müslüman alimlerin Dr. Afiye Sıddıki'nin annesi İsmet Cihan Sıddıki'nin sorduğu bir soru üzerine bu fetvayı verdikleri belirtildi.Afiye'nin en son çekilmiş resimlerinden biri...ABD'NİN EN ÜNLÜ ÜNİVERSİTESİNDEN MEZUNAmerika'nın ünlü Massachuets Institute of Technology (MIT) üniversitesinin tıp fakültesinden mezun olan Dr. Afiye Sıddıki 5, 7 ve 9 yaşındaki 3 çocuğuyla Pakistan'ın Karaçi kentindeki annesini ziyaret için ABD'den döndüğünde kaçırılmıştı.2003 yılında kaçırılan Sıddıki'den ancak 2008 yılında haber alınabilmişti. Sıddıki'nin serbest bırakılması için dünyanın birçok yerindeki sivil toplum örgütleri kampanya düzenliyor.İNGİLTERELİ MÜSLÜMANLAR AFİYE İÇİN DUA ETTİİngiltere'nin başkenti Londra'da dün akşam bir grup Müslüman kararın açıklanmasının ardından ABD büyükelçiliği önünde protesto gösterisi düzenledi. "Afiyet Adalet Koalisyonu" tarafından düzenlenen gösteride, İngiltereli Müslümanlar, ABD'yi alınan karardan dolayı kınadı. Elçilik önündeki gösteride Müslümanlar namaz kıldı ve Afiye için dualar etti.(Salih Saygılı / Timeturk)İŞKENCE'NİN SEMBOL İSMİ: AFİYE SIDDIKİAfiye Sıddıki yıllarca işkence altında tutulduğu hapishanede akli dengesini kaybetmiş, ABD'de çıkarıldığı mahkemede ABD askerlerine saldırı girişimi iddiasıyla yargılanmıştı. Kocası ise 11 Eylül saldırılarının planlanmasına yardım ettiği iddiası ile 2003 tutuklandı ve halen Amerikan Guantanamo askeri üssünde tutuklu bulunuyor.Afiye Sıddıki'nin yaşadığı zulme karşı İslam dünyasının güçlü tepki vermesi bekleniyor.

MIZRAKLI MAHALLESİ DERE ISLAHI

Hiç kimsenin bir başkasının “sağlıklı yaşama hakkı”nı engelleme, yok sayma, elinden alma hakkı yoktur. Kaldı ki söz konusu sadece bir kişi değil koca bir mahalle halkıdır. HBB’de üç dönemdir aynı belediye başkanı aynı sözleri vererek seçimleri bir biçimde kazanıyor. Samandağ’da ise şu an belediyede koltuklarında oturanlar yine mahallelimizin dere sorununda artık noktaya geldiğini, daha fazla bu duruma katlanamadığımızı, artık hastalarımızın ve çocuklarımızın hijyen ortamından çok uzakta yaşamalarına artık tahammülümüzün kalmadığını bilerek aday oldular ve buna dair sözler vererek seçimi kazandılar. Şimdi soruyoruz madem yapamayacaksanız, madem halk sağlığı sizin umrunuzda değil niye o makamlarda siz varsınız ? Expo 2021 için alelacele Samandağ’ı turizme açmak için sahile yatırım yapmadan önce kendi halkınızın sağlığını tehdit eden sorunları çözün! Bu sizin sorumluluğunuzdur. Siz kaçmak istedikçe biz gözünüze gözünüze sokacağız! Deremiz kirlidir, halk sağlığını tehdit edecek derecede kirlidir. Bu durum dünyanın başka bir yerinde yaşansa mahalle tahliye edilir, bölge karantinaya alınır, temizlik çalışması bitirilir ve bu süreçte halkın bütün masrafları sosyal devlet tarafından karşılanır. Samandağ’da ise hayatlarımız tehlikede, yetkililerden ise ses yok. Yetkililerin etrafından gezen birkaç kişiden de duyduğumuz belediyede para yok bahanesi. Antakya’nın şu an için acil bir biçimde ihtiyacı olmayan cadde yayalaştırma projesi için altına girilen borçlar, halk sağlığını korumak için lüzumsuz görülüyor. Samandağ’da henüz belediyenin yetkisinin dahi tartışıldığı bir durumda evler, iş yerleri yıkılabilirken Mızraklı’da evinin giderini, atığını dereye boşaltan insanlar sadece uyarılıyor, herhangi bir temizlik, yıkım, ceza süreci işlenmiyor. Bizim gibi duyarlı mahalleliler ise bu durumu gündeme getirdikçe belediyeye zaman tanımamakla, sorunu eski yönetimde aramamakla, işbirlikçi, çıkarcı olmakla suçlanıyor. Evet çıkarcıyız, bu olaydaki tek çıkarımız sağlığımızdır. Yetkililer sessiz kalmayı ve dereye dair planlarını açıklama yapmamayı tercih ettikçe bizler bu konuyu gündeme getirmekle kalmayıp imza kampanyaları yapmaya, durumu Sağlık Bakanlığı’na aktarmaya ve hatta mahalle sakini olarak belediyeyi “sağlıklı yaşam hakkını ihlal etmek”ten dava etmeye başlayacağız.

İmzala

Çalışan kadına yapılan çocuk yardımları, ev kadınına da yapılsın

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu, 0-60 aylık çocuklarını kreş, anaokulu veya gündüz bakımevine gönderen, sigortalı çalışan 10 bin 250 kadına, her ay 650 lira civarında destek sağlayacak. Peki ev kadınları Afrika'dakiler gibi ikinci sınıf sömürülen kadınlar mı?

Aras Kargo KAPATILSIN

verdiğimiz kargoların bir an önce elimize ulaşması. Firmaların bu tarz boş şirketlerle anlaşmaması. Aras Kargonun yerini müşterilerine insan gibi davranan firmalar alması. Aras kargoyu KAPATMAK.

İmzala

#E.Y.T. hakkımızı almak için kampanya başlatıldı

İmzala

açık alanda menemenin çatalla yenilmesi yasak olsun