Sağlık

Sağlıkta Şiddet İçin Yasa İstiyoruz

Ülkemizde özellikle Covid-19 salgın döneminde gece gündüz demeden canları pahasına görevi başında çalışan bütün sağlıkçıklar şiddeti küfürü hakareti tehdit vs. Haketmiyor. Buna sebep olan kişler cezasız kalmamalı.. Sağlıkta şiddet son bulsun artık. Sağlıkçıya yapılan bütün kötü içerikli davranışları yapan kişiler adalet önünde cezasız kalmasın.

pubg kapatılsın

kardeşlerimiz çok fazla pubg oynayarak beyin hücrelerini öldürüyor. buna engel olalım!

İmzala

Avcıların Lefke ilçe sınırları dışında avlanması

Avcıların Lefke ilçe sınırları dısındaYerlesim yerleşmeleri den uzaktaİş yerlerindenEkmek parası işin ter dokenn tarım alanlarından uzakİnsan hayatına zarar vermeyecekÇocuklardan uzakBölge ve yerlerde avlanmaları.!

İmzala

Elif ve Melike daha fazla konuşsun.

Elif ve Melike çok az konuşuyor daha ci6n konuşsunlar.

Organ Bağışı "Itiraz Yöntemine" geçsìn

Saygıdeğer Arkadaşkar biz bir grup, #Türkiye‘nin her bölgesinden katılan, #BöbrekYetmezsizliği #hasta‘larıyız. Beraberce toplandık ve sizden yardım talebi istemek amacıyla, umarım değerli zamanınızdan bize ayırıp bir kulak vermeniz düşüncesiyle, bunu yazıyoruz: Böbrek yetmezsizliği hastası olaraktan haftanın 3 günü 4-5 saatlik #diyaliz terapisi ile günlerimizi idare ediyoruz, biliyorsunuzdur (#Periton-Diyaliz‘liler her gün bu terapiyi 6-7 saat yapar!). Bu #hemodiyaliz-terapisinde bir hemofiltrasyon diye adlandırılan sistem ile kanımız, pompalı makine desteğiyle, maksimum 90 litreye ulaşına kadar (kolumuzda bulunan bir cerrahi fistül sayesinde) filtre ediliyor (makina dolaşımında olan kan miktarı 300ml). Normal insanın böbrek filtre kapasiteainin %30u anca erişiliyor bu yöntenm ile. O yüzden diyaliz hastası gördüğünüzde hiç sormayın o insan neden soluk renklı ten rengi var, çünkü yeterince zehirli maddeler filtrelenmediğinden, derinin altına toplanmış. Bu diyaliz bizi okadar yoruyorki diğer günlerimizdede kötüye etkiliyor (1 diyaliz Maraton koşmuş gibi kalbimizi yoruyor), ve böylelikle normal hayat koşulları altında yaşamak imkansız.Tansiyon yüksekliği veya düşüklüğü bizi hergün her an etkiliyor, ya bayılıp yıkılıyoruz veya baş ağrısından kafamızı yastıkdan kaldıramadığız günler oluyor. Bundan kurtulmamızın tek çaresi #OrganBağışı sayesiyle nakil olmak. Biliyorsunuz #Memlektimiz‘de çoğunlukla canlıdan nakil ediyorlar: Sevenler sevgililerine, aileler kardeşlerine, abilerine vesair bir yarım can bağışlıyorlar. (Türkiye'de canlı bağış oranı 3de 2 denilebilecek kadar yüksek oranda!) Bu (canlıdan nakil) çok güzel bir duygu ve insani davranış tabiiki. Ama bizim genelde kimsemiz olmadığından veya kan grubu uyumsuzluğundan yıllardır diyaliz ile hayatımızı geçirmeye çabalıyoruz. Kadavra Organ Nakli sırası 8-12 yıl diye Doktor Bey‘in hesabından duyuyoruz ve bu durum bizi çok üzüyor. Uzun yıllar diyalize gire gire durumumuz pek iyi değil, aramızda 18 -27 yıl diyaliz girenler var. Zamanla kollarımızdaki damarlar hafta‘da 6 defaya kadar iki milimetre kalın iğnelerle delik deşik edile edile damar kalmıyor. Bu konu bizi çok korkutuyorki, sol kol bitince sağ kola geçiliyor buda olmazsa kateter ile diyalize girmemize mecbur oluyoruz, ve buda, anlatmak istemiyorum... sizi dahada korkutucu anlatımlarla rencide etmek istemediğimden anlatmak istemyorum, çok özür dilerim.Diğer, uzun yıl diyaliz terapisinden kaynaklanan yan hastalıklardan hiç bahsetmeye dayanmak istemem. Tabiiki biz (bu grupda konuşunca) sadece dağın ucunu temsil ediyoruz, ama düşününüz Türkiyede 2019 yılında 22.868 böbrek hastası var. #OrganNakli bekleyen sadece böbrek hastaları değil, durumu bizdende kötü olan 2.250 #karaciğer hastası, 1.116 #kalp hastası ve 289 #pankreas hastası organ nakline muhtac durumdalar var, ve bunların coğuna uygun zamanda organ nakli olmadığından ölüme bırakılmış oluyorlar. Memleketimizde Kadavra Organ bağışı sisteminin "#GönüllüYöntem" olduğundan yeterince organ nakline sahip değiliz, durum bu. Sıralamada #Ispanya‘nın (Itiraz Yöntemi) bir milyonda 34,6 organ nakli olurken, bizde bu yöntemle sadece 2,0 #KadavraOrganNakli olması, ispanyada 1 yıl içinde hastaların bu zor (ve bazılarında ölümcül) hayattan kurtulmalarına sebep oluyor. Bizde düşündük neden bu "Itiraz Yöntemi" bizde yok. Çoğu devletlerin bu yöntemle organ bağış sistemleri başarlı. Bu yüzden, sizi #yardımsever insanları düşünerekten, size başvurmayı düşündük ve bize yardımcı olursunuz umuduyla size bu uzun yazıyı yazmaya karar verdik. Neden diğer #BöbrekVakfı ve diğer enstitutlara yazmadığımızı sorarsanız: "#ItirazYöntemi‘ni" desteklemiyorlar. Sizi çok seviyoruz, Sağlıcakla kalın Böbrek Hastaları Grubu, BHG KnEVET

İmzala

2020 KPSS puanı ile Atamalar Olsun. Haksızlık Olmasın.

2020 kpss ye giren çoğu arkadaşımızın emeklerinin boşa gitmemesi ve hayallerinin yıkılmaması amacımızdır.Geçmişe dönük 2018 atamaları ile hemşirelik alımları gerçekleşmesin.Zaten bu sene içerisinde fazlasıyla geçmişe dönük puanlarla hemşirelik alımları oldu.Herkes eşit şekilde bu sene 2020 Kpss lisans sınavına girdi ve bu puanlarla atamalar olsun.Emeklerimiz çöp olmasın arkadaşlar.

Ankara'da covid-19 virüsü için daha sıkı önlem alınsın

Ankara'da vaka sayıları tehlike oluşturuyor. Eğıtım ve sağlığın devamı için Ankara'da daha sıkı önlem alınsın.

Tosya doktorunun Kastamonuya gönderilmemesi

Tosyada kısıtlı olan sağlık kadrosunun , İl merkezine çekilip İlçenin sağlık açısından sıkıntı yaşamaması için doktorlarımızın ilçede kalmasını istiyoruz

Mina ve Tayfası İçin Beyin Bağışı

Kronik Hastalıklı Çocuğu Olan Devlet Memuru Anneler İdari İzinli Sayılsın

Covid-19 virüsü ile mücadele verdiğimiz şu sıralar, kronik hastalığı olan çocuklarımızı korumak için mücadele vermekteyiz. Fakat devlet memuru olan bir anne olarak çalışmak mecburiyetindeyim ve bu durum çocuğum için büyük bir risk yaratmakta. Devlet daireleri açılana kadar uzun bir süre karatinadaydık ve çocuğum hiçbir şekilde evden dışarı çıkmadı. Ancak ben çalıştığım için virüs kapıp çocuğuma bulaştırma ihtimalim çok yüksek. Şu ana kadar ki bütün emeklerimizin boşa gitmemesi ve en önemlisi çocuklarımızın sağlığına zarar gelmemesi için devlet memurları olarak bizlerin, annelerin idari izinli sayılması taraftarıyım. Çocuğumuzun kronik hastalığıyla boğuşmak bir yana, bir de covid-19 virüsü ile boğuşmaya gücümüz yok!

Duygu Köseoğlu şiddet görüyor

Karantine son!

Karantinin uzadilmasi insanlari chetin veziyyete salmagdan bashga bir shey deyil.

${ item.date }

${ item.name }