Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /var/www/vhosts/imzakampanyam.com/httpdocs/v3/inc/ayar.php on line 60
 İran'da yaşayan, 35 Milyon Azerbaycan Türk'üne, Türkçe eğitim hakkı verilmelidir. İmza Kampanyası
imzakampanyam
İran'da yaşayan, 35 Milyon Azerbaycan Türk'üne, Türkçe eğitim hakkı verilmelidir. imza kampanyası

İMZALAYANLAR

GÖRÜNTÜLENME

HEDEFLENEN İMZA

Kampanyayı başlatan Cemal Mehmethanoğlu

75 Milyon nüfuslu İran İslam Cumhuriyetinde, 35.000.000'dan fazla Azerbaycan Türk'ü yaşamaktadır. İran'da fars nüfusu Azerbaycan Türklerinden daha az olmasına rağmen, İran, fars devletidir. Resmi Dili farsçadır. İran'da, Azerbaycan Türkleri dışında, Kürtler, Araplar, Beluçiler ve bazı küçük azınlıklarda yaşamaktadır. Ermeniler gibi.

Sayısı 100.000 civarında olan, Ermeni'lerin, uluslararası anlaşmalar ile güvence altına alınmış, Ana Dilde Eğitim hakları olmasına rağmen, diğer milletlerin, Ana Dilde Eğitim hakkı yoktur

Her insanın, her milletin en temel insan haklarından birisi Ana Dilde Eğitim hakkıdır.

Bu hak, insan hakları evrensel beyannamesinde de yer almıştır.

Bu gün Güney Azerbaycan'da (İran'da Azerbaycan Türklerinin yaşadığı bölgeye verdiğimiz ad), yüzlerce, aydın ve  insan hakları savunucusu, Ana Dilde Eğitim (Türkçe eğitim hakkı) istedikleri için ceza evlerinde, işkencehanelerde ve takip altında yaşamaktadır. Bir çok, aydın baskılar yüzünden ülkeyi terk etmek zorunda kalmıştır.

İran'da çoğunluk nüfus olan, Azerbaycan Türk'lerine Ana Dilde Eğitim hakkı verilmesi gerekmektedir.

Türkiye'de yaşayan, Azerbaycan Türklerini, İnsan hakları savunucularını, aydınları ve insan olan herkesi, kampanyamı, desteklemeye davet ediyorum.

Cemal Mehmethanoğlu

Resim yükleyebilirsinVideo ekleyebilirsin

GÖNDER

* JPG, PNG, GIF, BMP geçerlidir.
* YouTube, İzlesene, Vimeo önerilir.

İmza haritası

Türkiye: 626 imza     Dünya: 538 imza

Devamını göster

479 yorum

Sen de bir şeyleri düzeltmek mi istiyorsun ?

Bunun için hemen bir kampanya başlat. Dünyanın her yerinden destekçiler kazan, tüm destekçilerin ile iletişim halinde ol ve amacına ulaş!

İmza kampanyası başlat Kampanyalar