Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /var/www/vhosts/imzakampanyam.com/httpdocs/v3/inc/ayar.php on line 60
 Gıda, Kozmetik, Temizlik ürünlerinde Vegan/Vejetaryen/Hayvan deneyi yoktur ibaresi yer alsın İmza Kampanyası
imzakampanyam
Gıda, Kozmetik, Temizlik ürünlerinde Vegan/Vejetaryen/Hayvan deneyi yoktur ibaresi yer alsın imza kampanyası

İMZALAYANLAR

GÖRÜNTÜLENME

HEDEFLENEN İMZA

Kampanyayı başlatan Güray Tezcan
Türkiye’de hem gıda ve kozmetik ürünlerinin içeriği/güvenliği konusunda hem de hayvan hakları konusunda duyarlılık giderek artmaktadır. Son olarak 28 Mart 2012 tarihli Resmî Gazete’nin 28247 sayılı yayınında tutuklu ve hükümlülerden tercih edenlerin iaşe miktarı ile sınırlı kalmak üzere vegan ve vejetaryen beslenebilmesi temin edilmiştir. Ancak, gıda ambalajlarında yer alan eksik bilgiler ve üretici/ithalatçı firmaların özensizliği, vegan ve vejetaryen beslenmek isteyen tüm vatandaşlarımızın bu tercihlerini alışveriş esnasında uygulamasını güçleştirmekte, gıda-kozmetik ve temizlik ürünlerini seçerken bilgi edinme ve tercih haklarını kısıtlamaktadır. Bu bağlamda - hayvanların mal ya da kobay olarak görülerek sömürülmesine karşı vejetaryen / vegan olarak değişim taleplerini hayata geçiren insanlara alışverişte tercih hakkı ve kolaylık sağlamak; - tüketilecek ürünün içinde et, hayvansal yağ, hayvan türevi başka katkı var mı konusuna açıklık kazandırarak tüketici hakları ve gıda güvenliği denetimi konularında ilerleme sağlamak; - tüketicinin bilgiyi en kısa yoldan simgelerle almasını, küçük yazılan içindekiler kısmıyla ve oradaki yabancı terimlerle uğraşmamasını sağlamak; - hayvan hakları konusunda kamusal farkındalık yaratmak; - laktoz vs alerjisi bulunan insanların daha kolay kendilerine uygun ürünleri seçmesini sağlamak; - domuz eti / yağı kullanımı konusunda kaygısı olan tüketicilere de denetim güvencesi sağlamak amaçlarıyla aşağıda belirttiğimize benzer bir simge sisteminin Türkiye piyasasında satılan tüm gıda, kozmetik ve temizlik ürünlerinin ambalajlarında zorunlu hale getirilmesini arz ve rica ederiz. (sarı) V: Vejetaryen / (yeşil) V: Vegan / Tavşan simgesi: Hayvan deneyi uygulanmamıştır

Resim yükleyebilirsinVideo ekleyebilirsin

GÖNDER

* JPG, PNG, GIF, BMP geçerlidir.
* YouTube, İzlesene, Vimeo önerilir.

İmza haritası

Türkiye: 4.027 imza     Dünya: 178 imza

Devamını göster

725 yorum

Sen de bir şeyleri düzeltmek mi istiyorsun ?

Bunun için hemen bir kampanya başlat. Dünyanın her yerinden destekçiler kazan, tüm destekçilerin ile iletişim halinde ol ve amacına ulaş!

İmza kampanyası başlat Kampanyalar