Eğitim

Dr .Tevfik Sağlam Ortaokulumuzu geri istiyoruz

Okulumuzun depreme dayanıklı olmadığı anlaşılmış ve yıkılmasına karar verilmiştir. Ancak en kisa zamanda yıkılıp yerine yeni okul yapılıp eski konumda eğitime devam etmek istiyoruz. Ayse ege meslek lisesinin ek ön binasında kalıcı olmak istemiyoruz, çünkü çocuklarımızın eğitim alanları her bakımdan kisitlanmistir. Kendi müstakil binamızda ve bahçemizde başka okulların müdahil olmadığı bir eğitim hakkımız!

ALEVİLİKTE ORUÇ VE AŞURE’Yİ 13-15 ŞUBATA ALIYORUZ ÇAĞRI

Alevilik semavi bir din Şiia İslam’ın bir kolu falan değildir.Alevilikte Oruç ve Aşurenin tarihi toplumsal kaynağı,İslami Hicri takviminin MuHaram ayı ve İslam’daHalifelik kavgası Kerbela olayı ve 12 imamlarla ile ilgili değildir. Alevilikte Oruç ve Aşurenin kökeni özü, kadim tarihten bu yana kış sonu Şubat (Qızır) ayı ortalarında, kışlık erzakların azalması ile günlük bir öğün yiyerek, oruç tutulması ve var olan yiyeceklerden AŞ pişirilip ÜLEŞİLMESİ, ortak paylaşılarak hayatta kalma mücadelesinden günümüze gelen evrensel anlamlı bir gelenektir. Alevilikte ve dünyada Kerbela’dan bin beter, binlerce katliam vs. varken,Alevilikte Oruç ve Aşurenin Kerbela’ya bağlanması, oruç yas vs. tutulması1500’lü yıllarda başlayan Şii/İslami asimilasyondan başka bir şey değildir. Alevilikte Qızır dayanışma, Oruç ve Aşure lokma paylaşma geleneğinintarihi 13-15 Şubat ayıdır.   Altta imzası bulunan; Alevi Pirleri (dede/anaları) araştırmacı yazar, sanatçı,Alevi kurumları yöneticileri ve Alevi canlar olarak; Bu yıldan itibaren, İslami MuHaram ayında oruç tutma Aşure paylaşmayı kaldırdığımızı, Aleviler olarak Oruç ve Aşure lokma paylaşma geleneğimiziözüne uygun olarak 13-15 Şubat’ta Hızır orucuyla birlikte sürdüreceğimizi beyan ediyor, tüm Alevi canları bu çağrıya katılmaya imzalamaya çağırıyoruz. Saygı sevgi aşkı muhabbetlerimizle. 09.09.2019

İmzala

Okullardaki kantinlerdeki bütün ürünlerin kaldırılıp yerine insanı doyurmayan yiyecekler satılması

Bu imza kampanyasında amacım çocukların iyiliği için ürünlerin değiştirilmemesini sağlamak

İmzala

Patoloji laboratuvar teknikeri kadro sayısı artsın

Patoloji laboratuvarlarında sadece patoloji mezunu olanların çalışmasını istiyoruz kadro istiyoruz

KİTAPLAR ÇOK PAHALI

Kitapların fiyatı çok pahalı,alamıyoruz fakat mecburuz iyi bir gelecek için kaliteli kitap kullanmaya.Ama kitaplar bu kadar pahalıyken kitap almayı sınırlandırıyoruz böyle olmasını istemiyoruz.Durumu olan var olmayan var,parası olmayan var her çeşit öğrenciler var bundan şikayetçiyiz.Öğrenciyiz kimse bize yardım ettmiyor devletten bu yardımı istiyoruz lütfen kitaplar ucuzlasın.Anneler,babalar,abiler,ablalar vs.herkes destek olabilir mi bize ? Sesimizi duyacak birine ihtiyacimiz var!

YARDIMCI DEGİL HEMSİRE OLUCAZ

Hemşire yardımcısı değil hemşire olucaktik soz aldik

Modern Eğitim Sistemi

Bu sistem ile öğrencilerin yatkın olduğu ve başardığı derslerin doğrultusunda kazanacağı bölümler olacaktır ve öğrenci daha rahat iş sahibi olabilecek ve ülkenin cehalet kavramı az da olsa son bulmaya serzeniş gösterecektir.

İmzala

Eğitimde daha ileri seviyeye gitmek için karma eğitime karşıyız

SİVEREK MA'RUF ILIM VE HİZMET DERNEGI

İmzala

Nigde sabanci kiz yurdu kapatilmasin!

Niğde sabancı kız yurdu hem zübeyde hanım sağlık meslek yuksekokuluna hemde staj gördüğümüz hastanemize yakın olmasıyla çok güzel bi yer. Maddi anlamda ailemize de yardımcı. Şuan kapatılma ihtimali ile gündemde. Biz öğrenciler ve veliler bunun olmamasini devam etmesini istiyoruz. Lütfen gerekli yerlere söyleyip bunu önleyelim. Şimdiden herkese teşekkürler.

Uzay Merkezi

Türk gençliği olarak uzay hakkında araştırmalar yapabileceğimiz,fikirler üretebileceğimiz bir uzay merkezi kurulmasını istiyoruz.

Uzay Araştırma Merkezi

Türkiye Cumhuriyeti uzay hakkında vatandaşlarının araştırmalar yapabileceği,fikirlerini özgürce paylaşabileceği,fikirlerini geliştirebileceği,iş insanlarıyla paylaşarak devlet sermayesine de katkıda bulunabileceği bir uzay araştırma merkezi kurulmasını istiyoruz.

${ item.date }

${ item.name }