Eğitim

Yataksız Yatılı Okul

Fatih İbni Sina Anadolu Lisesi Blok derslerin kaldırılması sonucu öğrenci çıkış saati 1 saat ileri alınmıştır.  Saatlerinin uzaması öğrenci ve velilerin büyük sıkıntıya düşmesine sebep olmuştur. 19:50 olan saatin bile çevre ulaşımının sorun olurken 20:50'ye uzatılması durumu hem öğrenci hemde veliler için büyük bir sorun haline gelmiştir . 20:50'de çıkan öğrenci en erken evine 21:15 ve mesafeye ve ulaşım vasıtısana göre 21:50'yi bulmaktadır. Haliyle öğrencinin ders çalışma süreside çok kısalmıştır. Hiç bir sosyal aktivitesi ve kendine ayıracak zamanı kalmayacaktır.Tekrar Blok derse geçilmesini talep ediyoruz. Acilen konu ile ilgili yeni bir yapılanma yapılmasını rica ederiz.

Fencilerin Hakkı 5.000 Kontenjan

Yaşadığımız teknoloji çağında bilimin ve fenin önemi her geçen gün artıyorken, daha fazla düşünen, araştıran, sorgulayan bir nesil yetiştirmek için Fen Bilimleri öğretmenliğine verilen önemin artmasını talep ediyoruz. Fen Bilimleri Öğretmenliğinin 5.000 kontenjanı hakettiğini düşünüyoruz ve talep ediyoruz.

İmzala

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ'NDE TEKRARDAN ŞEHİR İÇİ OTOBÜSLERİN KAMPÜS İÇİNDE HİZMET VERMESİ

Aydın Adnan Menderes üniversitesi kampüsü dağınık bir yerleşkeye sahiptir. Birçok fakülte dağınık inşa edilmiştir. Bununla beraber şehir içi otobüslerinin sadece üniversite hastanesi durağında bırakması öğrencilerin kampüs içindeki sıkıntıların neden olmaktadır. Bu sıkıntılar kampüste dolaşan öğrenci olamayan kişilerin araçlarıyla öğrencileri rahatsız etmesi ve uzak fakültede bulunanların tenha yerlerde yürüyerek derslerine ulaşmaya çalışması sıkıntılar yaratmaktadır.

İmzala

kuran kursu öğreticilere yapılan kısıtlama kaldırılsın.

Kur'an kurslarına yapılan kısıtlamaları uygun görmeyip, tekrar kuran kurslarında görev almak istiyoruz.bizim duyumumuza göre kuran kurslarında çalışanların sayısı 24,000 bin kişi iken, 14.000 kişinin kişinin işine son verilmiştir. Kursların kısıtlaması aynı şekilde camiye gelen çocukların kuran öğrenmelerine son verilmiştir.

Dr .Tevfik Sağlam Ortaokulumuzu geri istiyoruz

Okulumuzun depreme dayanıklı olmadığı anlaşılmış ve yıkılmasına karar verilmiştir. Ancak en kisa zamanda yıkılıp yerine yeni okul yapılıp eski konumda eğitime devam etmek istiyoruz. Ayse ege meslek lisesinin ek ön binasında kalıcı olmak istemiyoruz, çünkü çocuklarımızın eğitim alanları her bakımdan kisitlanmistir. Kendi müstakil binamızda ve bahçemizde başka okulların müdahil olmadığı bir eğitim hakkımız!

ALEVİLİKTE ORUÇ VE AŞURE’Yİ 13-15 ŞUBATA ALIYORUZ ÇAĞRI

Alevilik semavi bir din Şiia İslam’ın bir kolu falan değildir.Alevilikte Oruç ve Aşurenin tarihi toplumsal kaynağı,İslami Hicri takviminin MuHaram ayı ve İslam’daHalifelik kavgası Kerbela olayı ve 12 imamlarla ile ilgili değildir. Alevilikte Oruç ve Aşurenin kökeni özü, kadim tarihten bu yana kış sonu Şubat (Qızır) ayı ortalarında, kışlık erzakların azalması ile günlük bir öğün yiyerek, oruç tutulması ve var olan yiyeceklerden AŞ pişirilip ÜLEŞİLMESİ, ortak paylaşılarak hayatta kalma mücadelesinden günümüze gelen evrensel anlamlı bir gelenektir. Alevilikte ve dünyada Kerbela’dan bin beter, binlerce katliam vs. varken,Alevilikte Oruç ve Aşurenin Kerbela’ya bağlanması, oruç yas vs. tutulması1500’lü yıllarda başlayan Şii/İslami asimilasyondan başka bir şey değildir. Alevilikte Qızır dayanışma, Oruç ve Aşure lokma paylaşma geleneğinintarihi 13-15 Şubat ayıdır.   Altta imzası bulunan; Alevi Pirleri (dede/anaları) araştırmacı yazar, sanatçı,Alevi kurumları yöneticileri ve Alevi canlar olarak; Bu yıldan itibaren, İslami MuHaram ayında oruç tutma Aşure paylaşmayı kaldırdığımızı, Aleviler olarak Oruç ve Aşure lokma paylaşma geleneğimiziözüne uygun olarak 13-15 Şubat’ta Hızır orucuyla birlikte sürdüreceğimizi beyan ediyor, tüm Alevi canları bu çağrıya katılmaya imzalamaya çağırıyoruz. Saygı sevgi aşkı muhabbetlerimizle. 09.09.2019

İmzala

Okullardaki kantinlerdeki bütün ürünlerin kaldırılıp yerine insanı doyurmayan yiyecekler satılması

Bu imza kampanyasında amacım çocukların iyiliği için ürünlerin değiştirilmemesini sağlamak

İmzala

Patoloji laboratuvar teknikeri kadro sayısı artsın

Patoloji laboratuvarlarında sadece patoloji mezunu olanların çalışmasını istiyoruz kadro istiyoruz

KİTAPLAR ÇOK PAHALI

Kitapların fiyatı çok pahalı,alamıyoruz fakat mecburuz iyi bir gelecek için kaliteli kitap kullanmaya.Ama kitaplar bu kadar pahalıyken kitap almayı sınırlandırıyoruz böyle olmasını istemiyoruz.Durumu olan var olmayan var,parası olmayan var her çeşit öğrenciler var bundan şikayetçiyiz.Öğrenciyiz kimse bize yardım ettmiyor devletten bu yardımı istiyoruz lütfen kitaplar ucuzlasın.Anneler,babalar,abiler,ablalar vs.herkes destek olabilir mi bize ? Sesimizi duyacak birine ihtiyacimiz var!

YARDIMCI DEGİL HEMSİRE OLUCAZ

Hemşire yardımcısı değil hemşire olucaktik soz aldik

Modern Eğitim Sistemi

Bu sistem ile öğrencilerin yatkın olduğu ve başardığı derslerin doğrultusunda kazanacağı bölümler olacaktır ve öğrenci daha rahat iş sahibi olabilecek ve ülkenin cehalet kavramı az da olsa son bulmaya serzeniş gösterecektir.

İmzala

Eğitimde daha ileri seviyeye gitmek için karma eğitime karşıyız

${ item.date }

${ item.name }